fbpx

Curriculum Joy Montessori

Joy Montessori oferă un curriculum mixt care încorporează atât Educația Montessori, cât și cadrul de învățare adecvat pentru această etapă a dezvoltării copiilor. Aceste programe lucrează împreună pentru a îmbunătăți învățarea și dezvoltarea copiilor în anii lor critici de formare.

Activitatea instructiv-educativă din Centrele Joy Montessori se bazează pe curriculum-ul alternativei Montessori, aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/1.11.2011. În același timp, avem în vedere și activitățile specifice pentru învățământul tradițional, astfel încât fiecare copil să aibă posibilitatea de a urma ulterior orice formă de învățământ, fie tradițională, fie o alternativă educațională.

În Centrele Joy Montessori, fiecare zi este unică. În timp ce oferim structură și rutină, pentru a le acorda copiilor un sentiment de siguranță, oportunitățile de învățare pe care le abordăm sunt nelimitate, adaptându-ne activitățile planificate în funcție de răspunsurile, reacțiile și interesul copiilor.

Astfel, copilul dumneavoastră va avea parte de o varietate de activități care acoperă toate cele cinci domenii ale Curriculum-ului Montessori. Acestea includ, dar nu se limitează la, activități de calcul și alfabetizare pentru a dezvolta abilitățile matematice și lingvistice, dezvoltarea limbajului prin povești și conversații, explorarea muzicii și a dansului, jocuri senzoriale pentru stimularea simțurilor, jocuri de rol și jocuri imaginative pentru dezvoltarea creativității și a abilităților sociale, activități artistice și de meșteșuguri pentru a-și exprima creativitatea, precum și o mulțime de activități fizice care includ explorarea și descoperirea lumii și a mediului înconjurător. În plus, punem un accent deosebit pe dezvoltarea inteligenței emoționale, ajutându-i pe cei mici să-și înțeleagă și să-și gestioneze emoțiile într-un mod sănătos și constructiv.

În general, programa Joy Montessori se concentrează pe dezvoltarea întregului copil prin activități care să-i permită să-și dezvolte abilitățile și interesele într-un mod natural și liber, iar programele educaționale se integrează perfect în această filozofie, prin stimularea curiozității și interesului copiilor pentru învățare și prin oferirea unui mediu sigur și plăcut pentru dezvoltarea lor.

Programele Joy Montessori sunt întotdeauna adecvate vârstei și adaptate fiecărui copil în parte:

  • Învățăm limba engleză – se concentrează pe învățarea limbii prin intermediul activităților interactive și jocurilor amuzante care să stimuleze curiozitatea și interesul copiilor pentru a învăța. Copiii sunt expuși la limba engleză prin cântece, povești și dialoguri, într-un mediu care îi ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să își formeze o plăcere fonetică pentru limbaj.
  • Muzică și mișcare în limba engleză – aduce o combinație captivantă de ritmuri și jocuri care au ca scop dezvoltarea abilităților muzicale și de coordonare ale copiilor. Copiii învață să cânte și să danseze pe ritmuri variate, în timp ce ascultă și învață cuvinte și expresii noi în limba engleză. Toate acestea au loc într-un mediu care îi încurajează să se exprime liber și să se bucure de experiența muzicală.
  • Educație fizică și Multisport – se concentrează pe dezvoltarea abilităților fizice ale copiilor prin activități care le permit să se miște și să socializeze într-un mediu distractiv și sigur. Copiii învață să-și coordoneze mișcările și să se joace într-un mod echilibrat și în siguranță, descoperind noi activități și sporturi, într-un mediu supravegheat care să-i ajute să-și dezvolte abilități motorii și să-și dezvolte un stil de viață activ și sănătos.

Ne propunem ca Centrele Joy Montessori să devină a doua casă a copilului dumneavoastră, unde poate experimenta o abordare caldă, primitoare și plină de iubire din partea întregului personal. Fiecare copil este tratat ca un individ unic, iar nevoile sale holistice sunt luate în considerare cu atenție. Echipa Joy Montessori este alcătuită din profesioniști experți în sprijinirea copiilor să învețe și să se dezvolte la întregul lor potențial prin intermediul jocului și explorării, într-un mediu de sprijin și grijă față de cei din jur.